Opas työpaikan työympäristön parantamiseen

Työympäristösi vaikuttaa mielentilaan, ajoon, mielenterveyteen ja suorituskykyyn. Jos työntekijät työskentelevät hankalassa toimistossa epäystävällisten työntekijöiden kanssa, heillä ei todennäköisesti ole tarpeeksi luottamusta tai työtyytyväisyyttä puhuakseen. Siksi positiivisen työympäristön luominen on kriittistä yrityksen menestykselle.

Positiivisen työympäristön merkitys

Positiivisen työympäristön luominen motivoi ja sitouttaa työntekijöitään syvemmälle, mikä johtaa korkeampaan työtyytyväisyyteen ja työntekijöiden säilyttämiseen organisaatiossasi, puhumattakaan vähemmän stressistä työntekijöiden keskuudessa. Terveellinen työympäristö antaa sinulle ja työntekijöillesi mahdollisuuden jakaa ideoita yrityksen menestymisestä, mikä voi auttaa organisaatiotasi kasvamaan. Terve toimistoympäristö voi myös parantaa työntekijöidesi tuottavuutta ja vähentää mahdollisuuksiasi puuttua toistuviin poissaoloihin ja tietyillä aloilla työntekijöiden korvauksiin ja lääketieteellisiin korvauksiin.

Miltä huono toimistoympäristö näyttää?

Positiivisen työympäristön toisella puolella on myrkyllinen työympäristö. Työntekijöiden välisen asianmukaisen viestinnän puute – tai mikä vielä pahempaa, epäselvien tai virheellisten tietojen välittäminen – on keskeinen merkki myrkyllisestä työympäristöstä. Työ- ja yksityiselämän tasapainon puute tai vapaa-aika voi myös viitata myrkylliseen työympäristöön. Ilmeisin myrkyllisen toimistoympäristön indikaattori on, että yrityksen kulttuuri asettaa liiketoiminnan tulokset etusijalle työntekijöiden pysymisen, työtyytyväisyyden ja mielenterveyden kustannuksella.

Mitä positiivinen työympäristö sisältää?

Positiivinen työympäristö priorisoi yhtä lailla liiketoiminnan menestystä ja työntekijöiden onnellisuutta. Jos keskityt positiivisen työympäristön luomiseen, varmista, että yrityksesi kulttuuri sisältää työ- ja yksityiselämän tasapainon (esimerkiksi sallimalla etätyön ), työntekijöiden ja johdon esteettömän virtauksen pelkäämättä ankaraa kritiikkiä ja kohtuullista politiikkaa lomalle ja maksetulle lomalle.

Positiivisen työympäristön luomisen yhteydessä tulee miettiä myös toimistotilaa itsessään. Pidä mielessä seuraavat kysymykset:

  • Onko työntekijöilläsi tarpeeksi tilaa suorittaa työnsä loppuun ottamatta jonkun toisen tilaa?
  • Annatko työntekijöillesi asianmukaista yksityisyyttä samalla kun varmistat, että he pysyvät avoimina siitä, miten he käyttävät aikaa työssä?
  • Tarjoatko tiloja, joissa työntekijät voivat käydä taukoja tai keskustelemaan työtovereistaan ​​työtovereidensa kanssa?

Positiivisen ympäristön luominen ulottuu kauas toimistotilan ulkopuolelle. Sinun tulisi myös kysyä itseltäsi näitä kysymyksiä:

  • Mitä mahdollisuuksia tarjoat työntekijöiden kokoamiseen toimistotilasi ulkopuolelle hauskoille ryhmätoiminnoille, jotka voivat lisätä tiimin moraalia ja auttaa saavuttamaan yrityksesi tehtävän?
  • Onko työntekijöillesi selvää, mikä yrityksesi tehtävä on?
  • Sallitko etätyön, kun työntekijät sairastuvat tai tarvitsevat huolehtia henkilökohtaisista tarpeista kotona?
  • Kuinka monta lomapäivää, henkilökohtaista päivää, sairauspäivää ja palkattua vapaapäivää sallit?

Nämä kysymykset voivat auttaa sinua luomaan positiivisen työympäristön, mutta ennen kaikkea terve järki, tahdikkuus ja empatia – toisin sanoen työntekijöiden näkeminen ihmisinä eikä pelkästään liiketoiminnan työkaluina – ovat avainasemassa. Tässä on neljä tapaa parantaa työympäristöäsi ja puolestaan ​​työntekijöiden sitoutumista.

1. Palkkaa upeita tiimin jäseniä (ja älä pelkää päästää huonoja menemään).

Menestyvät yritykset tietävät, että positiivinen työympäristö alkaa oikeiden ihmisten palkkaamisesta . Varmista, että työntekijät ovat ammattilaisia ​​ja tiimipelaajia. Sama idea kääntyy jo toimistossa oleville. Kun työntekijät työskentelevät myrkyllisten ihmisten kanssa, he ovat todennäköisemmin itsekin myrkyllisiä ja kaatavat yrityksesi myrkylliseksi työympäristöksi.

2. Paranna valaistusta.

Valaistuksella on tärkeä rooli työntekijöiden suorituskyvyssä ja asenteessa. Chapel Hillin online-MBA-ohjelman Pohjois-Carolinan yliopiston MBA @ UNC: n artikkelissa todetaan, että altistuminen luonnonvalolle parantaa mielialaa, energiaa ja mielenterveyttä vaikuttamalla suuresti keskittymiseen ja tuottavuuteen. Mutta Pots Planters & More -tutkimuksen mukaan lähes puolet toimistotyöntekijöistä sanoi, että heidän toimistossaan on vähän tai ei lainkaan luonnollista valoa.

Jos luonnollista valaistusta ei ole mahdollista sisällyttää ikkunoiden läpi, on muita vaihtoehtoja. Sinisellä rikastetut lamput voivat vähentää väsymystä ja lisätä onnellisuutta ja työn suorituskykyä artikkelin mukaan. Käytä tämän tyyppistä valaistusta aivoriihihuoneissa. Käytä kokous- tai taukotiloissa lämpimämpiä sävyjä rauhan ja rentoutumisen edistämiseksi. Käytä konferenssihuoneissa keskisävyjä, jotka toivottavat työntekijät tervetulleiksi pitäen heidät valppaina.

3. Tee toimistosta mukava.

Puhtaalla, houkuttelevalla toimistolla voi olla valtavia vaikutuksia työtovereiden ja esimiesten välisiin suhteisiin, kertoi Web Talent Marketingin toimitusjohtaja ja perustaja Mike Canarelli.

”Vaikka aurinko ei voi paistaa työpaikallesi, yritä tarjota rentouttava ilmapiiri mukavilla huonekaluilla, työvälineillä ja muutamalla mailin mukavuudella”, hän sanoi.

Anna työntekijöillesi joustavuus työskennellä mukavasti. Voit täyttää toimiston mukavilla tuoleilla ja antaa heille myös valita, istuvatko vai seisovatko työpöydänsä ääressä.

Pots Planters & More -tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka merkitsevät työhuonekalunsa ”huonoksi”, pitävät toimistoympäristöään vähemmän tuottavina ja kaksi kertaa todennäköisemmin ”masentavina”.

”Tee [työntekijöille] sellaisten asioiden ostaminen, kuten harjoituspalloja ja kasveja, yritykselle helppoa”, kertoi AJ Shankar, oikeudenkäyntiohjelmistoyrityksen Everlawin perustaja. ”Luotamme myös työntekijäämme hallitsemaan omaa aikaansa. He voivat vapaasti pitää taukoja pelatessaan tai vain ladata tarvittaessa.”

Kun työntekijät valitsevat tilan, joka tekee heistä mukavan, anna heille vapaus mukauttaa aluettaan, koska kaikki työskentelevät eri tavoin, kertoi JosT Turner, käyttäjien palautealustan UsersThink toimitusjohtaja. Hän ehdottaa eroon ”samasta julkaisusta kaikesta” ja annettava jokaiselle budjetti omien asetustensa mukauttamiseksi. 

4. Paranna viestintää.

Ole tietoinen siitä, miten olet tekemisissä työntekijöiden kanssa. Tiimin jäsenten ja ylimmän johdon tulisi keskittyä viestintämenetelmiinsä ja vaikutuksiinsa positiivisen työympäristön luomiseen.

Mutta työntekijöiden ei pitäisi olla ainoat, joita arvioidaan. Myös johtajien tulisi olla avoimia palautteelle, sanoi Samantha Lambert, Blue Fountain Median henkilöstöjohtaja.

Kun työskentelet viestinnän parissa, älä unohda osoittaa kiitollisuutta kovasta työstä. OC Tanner -instituutin markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen varatoimitusjohtaja David Sturtin mukaan työntekijöiden tehokas tunnustaminen voi muuttaa ja kohottaa organisaatiota.

”Se sytyttää innostuksen, lisää innovaatioita, lisää luottamusta ja johtaa viimeisimpiin tuloksiin”, hän sanoi. ”Jopa yksinkertainen” kiitos ”sen jälkeen, kun työntekijä menee yli projektin tai sijoittaa myöhäisillan sarjan, menee pitkälle.”